marți, 22 septembrie 2009

Evaluare...

Iata ca dupa aproape 6 luni de terapie ABA,sub indrumarea unui coordonator(noi facem de un an de zile,dar jumatate de an am fcaut fara coordonator) si dupa 2 saptamani de vacanta am primit si evaluarea de la coordonator,care suna cam asa:
""""Este imbucurator faptul ca dupa vacanta Mihai nu a pierdut din cunostintele pe care le-a acumulat; asta demonstreaza faptul ca stapaneste ceea ce a acumulat pana in prezent.

Din punct de vedere al dezvoltarii limbajului receptiv Mihai progreseaza constant, intelege din ce in ce mai mult si acumuleaza cunostinte.

Si-a imbunatatit capacitatea de concentrare a atentiei, abilitatile de imitatie si de joc.

Desi abilitatile de comunicare verbala sunt deficitare (vocabularul lui fiind format doar din cateva cuvinte si silabe) se straduieste sa se faca inteles indicand ceea ce isi doreste sau folosind cuvintele pe care si le-a insusit.

Un alt aspect pozitiv este acela ca este independent in activitatile zilnice.

A facut progrese si in ceea ce priveste diminuarea starilor de agitatie si autostimularilor insa acesta este un aspect pe care trebuie sa se lucreze constant si in continuare trebuie sa fie corectat tot timpul (fie ca este in timpul orelor de terapie sau in timpul liber).

In continuare terapia trebuie sa se focalizeze pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare (nonverbala si verbala), dezvoltarea abilitatilor cognitive si abilitatilor de socializare.

Deficitele cele mai mari sunt in continuare din punct de vedere al limbajul expresiv si socializarii. Pe dezvoltarea limbajului se lucreaza foarte mult in terapia unu la unu insa pentru a-si dezvolta abilitatile de socializare are nevoie sa fie inclus cat mai mult in activitati de socializare cu ceilalti copii.

Recompensele sunt un aspect important al terapiei asa ca trebuie sa ne focalizam atentia pe ceea ce-i place lui Mihai, sa ne gandim tot timpul la ceea ce l-ar face fericit; cu cat gasim mai multe lucruri care sa-l bucure cu atat mai bine va decurge si terapia iar el va acumula mai rapid cunostintele.""""

Progresam....inaintam,cu pasi mici,dar inaintam!

3 comentarii:

Altheate spunea...

Ne bucuram sa auzim ca exista progrese, si nici un regres. Asta este extraordinar.

Va dorim bafta in continuare, rabdare si inspiratie.

Pe parte de vorbire, logopedie, rezultate concrete se vad cam dupa un an, cel putin la Dani asa a fost. Intai cuvinte disparate, substantive si adjective, mai tarziu verbele si ultimele prepozitiile, la Dani dupa aproape 2 ani.

Deci rabdare si incredere.

Si cat mai multa socializare, in parc, in grup de copii, acasa, vecini.

Ana-Maria spunea...

Mihaela,ma bucur mult de progresele lui Mihaita!Chiar si cu pasi mici...nu conteaza,caci strop cu strop formeaza oceanul...:)
Va doresc mult,mult succes in continuare,in tot ceea ce intreprindeti in sensul terapiei pentru Mihaita!

Anonim spunea...

Felicitari pentru progresele lui Mihaita! E foarte bine ca nu a regresat, caci in continuare va acumula, nu? Mult succes mai departe!