sâmbătă, 27 septembrie 2008

Despre Maria
Prietenii ii spun Mary. Sau Marybell. Depinde unde si cand au cunoscut-o. Eu o cunosc de aproape 3 ani, adica din vremea cand de-abia aflasem, si eu si ea, ca vom avea fiecare cate un bebe, si intrasem, alaturi de inca vreo suta si ceva de viitoare mamici, pe site-ul DespreCopii. Ne-am cunoscut in timp, am stat de vorba fiecare de ale ei si impreuna de ale noastre si la un moment dat a aparut BabyCafe.ro. Este site-ul facut de Marybell si sotul ei, Alex, pentru ca noi, cele o suta si ceva de mamici sa avem unde ne purta vesnicele conversatii despre scutece, luarea in greutate, probeme, bucurii si alte subiecte materne.
Acum Marybell are nevoie de NOI. Si de VOI. De toti cei care, in lumea asta uscata de blazare si indiferenta, mai avem inca SUFLET.
Mary are cancer.
Dupa luni intregi in care nu s-a simtit bine dupa nasterea lui Erik, baietelul ei care s-a nascut pe 23 decembrie 2006, perioada in care doctorita care i-a facut cezariana a asigurat-o ca totul e normal si i-a dat Augmentin si No-spa, Mary s-a hotarat sa afle si parerea altui medic. Asadar, a facut o ecografie. A aflat ce boala o macina si ca in uterul ei mai fusese un copilas, alaturi de Erik; acest copilas nu a crescut, embrionul s-a oprit din evolutie in primele 4-5 saptamani si organismul ei, in incercarea de a proteja celalalt geaman care se dezvolta normal, l-a izolat. Doctorita care a facut cezariana prin care s-a nascut Erik NU A VAZUT ca in uter mai era ceva si NU A CURATAT uterul, pe care l-a cusut fara sa stie ca lasa ceva inauntru. Mary nu vrea sa acuze aceasta doctorita, dar eu stiu ca numai neglijenta doctoritei a dus la tragedia pe care o traieste acum nu numai Mary, ci si familia ei.
Pentru ca boala a fost descoperita in stadiu incipient (stadiile I si II sunt tratabile, vindecabile), recent Mary a fost operata si acum trebuie sa urmeze un tratament radioterapic zilnic. Daca nu face acest tratament corect, sansele ei de supravietuire scad iar organismul, si asa foarte solicitat de radiatii si chimicale, lupta din ce in ce mai greu. Problema este ca in tara noastra sunt doua locuri unde se face acest tratament - in Bucuresti si in Cluj. Ambele aparate, vitale pentru toti bolnavii de cancer, sunt vechi, inoperabile adesea, astfel incat tratamentele prescrise nu se pot face asa cum trebuie, zilnic.
Mary are doi copii. Acesti copii isi pot pierde mama daca Mary nu primeste zilnic tratamentul care ii este atat de necesar. Cel mai apropiat aparat de radioterapie performant, se afla la o clinica in Turcia, unde costurile pentru intreaga perioada de tratament ajung la aproximativ 30.000 de euro. Mary nu are acesti bani. Dar ii poate avea daca fiecare dintre noi contribuie cu cat de putin.
Haideti sa o ajutam pe Mary. Sa incercam sa cumparam, cu doar 30.000 de euro, VIATA pentru O MAMA.
Messa
Pentru aceia dintre voi care doresc sa doneze:
Titular cont: CULESCU MARIA
Banca ING Bucuresti - Suc. Colentina
CONT LEI-RON: RO36INGB0000999901105966
CONT EURO: RO89INGB0000999901105982
CONT USD: RO68INGB0000999901105972
Swift: INGBROBU